Defterinize “Kitapsız büyüyen çocuk susuz yetişen ağaca benzer.” atasözünü açıklayan bir yazı yazınız. Yazınıza uygun başlık koyunuz. Yazınızı yazarken aşağıdaki plandan faydalanınız.

4. Sınıf Türkçe Defterinize “Kitapsız büyüyen çocuk susuz yetişen ağaca benzer.” atasözünü açıklayan bir yazı yazınız. Yazınıza uygun başlık koyunuz. Yazınızı yazarken aşağıdaki plandan faydalanınız. konusunun cevabını kısa olarak ele alacağız.


Cevap :
KİTAP OKUMAK GEREK
Kitap bir insanın hayallerini, gerçeklerini, anılarını, sayfalara yazıyla aktardığı bir eşyadır. İnsanlar kendi düşüncelerini kitaplara dökmeyi sever bu sayede kitaplar oluşur.
Kitap insanı hayallere sürükler derken insan okudukça başka dünyalarda bulur kendini bu sayede hayal gücünü genişletir. İçinde insanların bilmediği kelimeler, bilmediği eşyalar vb. şeyler bulunabileceği için de bilgilendirici bir yapıdadır. Kitapta ki kelimeleri okudukça okuma hızı artar bu sayede insanın konuşma, cümle kurma hızı da artar. Kısaca zihnin çalışma hızını arttırır ve zihni besler. Bu sayede kitap okudukça insanlar gelişir ve zeka geriliğini engeller. Bu yüzden kitap okumalıyız. Özellikle çocukların küçüklükten alıştırılması gerekmektedir. Buna şöyle bir örnek verebiliriz. Çocuk bir ağaca benzer ise ağacın suya, güneşe, havaya nasıl ihtiyacı var ise çocuğun da kitap okumaya ihtiyacı vardır. Okudukça büyür, gelişir ve bu sayede ağaç gibi daha çok meyve verir.
Kısaca insanların vücudunun gelişmesi için nasıl yemek yiyorsa, beyninin gelişimi için de kitap okumalıdır.
 
odevcianne.com editörleri tarafından hazırlanmıştır.
 


 

Our Score

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir